Met de introductie van de 200 serie luchtverdeelkasten heeft Ubbink een zeer welkome aanvulling op het Air Excellent kanaalsysteem geleverd. De basisbox heeft 6 AE 34C aansluitingen voor Air Excellent kanalen en heeft een hoofdaansluiting die afgesneden kan worden op een diameter van 125, 150, 160 of 180mm. Deze DB206 kan eventueel aan de zijkant ook aangesloten worden met een hoofdaansluiting van 100 of 125mm.

De verdeelbox met 6 aansluitingen is ook als uitgebreide box verkrijgbaar. Daarbij kan je kiezen voor ofwel een horizontale uitbreiding tot 12 kanalen ofwel een verticale uitbreiding tot 12 kanalen. Bij de horizontale uitbreiding worden beide delen met het ovalen tussenstuk tegen elkaar gemonteerd.

Ubbink DBox D206 Horizontaal uitgebreid

Er kan ook gekozen worden voor een verdeelbox van 8 aansluitingen. De hoofdaansluiting aan de bovenkant is opnieuw af te snijden op een diameter van 125, 150, 160 of 180mm. Er is geen mogelijkheid om deze box van 8 aansluitingen op de zijkant aan te sluiten op een hoofdkanaal. Wel kan er ook gekozen worden voor een variant met verticale uitbreiding tot 16 aansluitingen.

Ubbink DBox D208 Verticaal uitgebreid

De kanalen AE34C passen op deze verdeelboxen met een clip en een dichting (zoals ook voor de andere grotere verdeelboxen). Voor de andere kanaalafmetingen zijn adapterstukken voorzien.

Een erg interessante optie bij deze verdeelboxen (alle varianten) is dat de box zonder probleem langs onder ook een hoofdkanaalaansluiting kan krijgen. Op die manier kan de box op een rechte doorvoer doorvoer tussen verdiepingen gebruikt worden.

Publicatiedatum
Bron